2017-2 Dernek Genelgesi

GENELGE
2017/2
DEĞERLİ ÜYELERİMİZ

Dernek yönetim kurulu olarak hedefimiz; genel kurulla tarafımıza emanet etmiş olduğunuz dernek imkânlarını çok iyi değerlendirip sizlerin hizmetine ve menfaatine sunmaktır. Tüm iş ve işlemlerimizi kanunlar ve tüzüğümüzün emrettiği hükümler çerçevesinde yapmaktayız.
Dernek tüzüğümüzün 5 inci maddesi ve 5253 sayılı Dernekler Yasası hükümlerine göre derneğimize üye olan üyelerimizin aidat borçlarını takip etme zorunluluğumuz bulunmaktadır.
       Konu ile ilgili tüzüğümüzün Üyelerin Hakları ve Yükümlülükleri başlıklı 6 ıncı maddesinde “Yönetim kurulunca üyeliğe kabul edilenler, bu tarihten itibaren, tüzük hükümlerini kabul etmiş sayılırlar. Üyeler, genel kurul ve yönetim kurulunca tüzük hükümlerine göre alınacak kararları kabul etmek ve aidat ile varsa derneğe olan diğer borçlarını düzenli olarak ödemek ve takip etmekle yükümlüdür.” Hükmü,
       Üyelikten Çıkarılma başlıklı 8 inci maddesinin (a) bendinde “Genel Kurul ve yönetim kurulu kararlarına uymayanların” ve (f) bendinde “Yüklendiği giriş ve üye aidatı ile derneğe olan diğer borçlarını süresi içinde ödemeyenlere yazılı ihtarla borçlarını ödemeleri için ek süre verilir. Söz konusu borçlarını bu süre içerisinde de ödemeyenler hakkında dernek alacaklarının tahsili için yasal işlem yapılmakla birlikte, üyeliklerine Yönetim Kurulu kararı ile son verilir.” Hükmü,
       Dernek Gelirleri başlıklı 24 üncü maddesinin (b) bendinde ise “Üye Aidatı; her üye için aidat miktarı yılda 30,00 (otuz) TL dir. Aidatlar, her yılın 15 Ocak tarihinde peşin olarak tahsil edilir.” Hükmü bulunmaktadır.
       Tüzüğümüzün ilgili maddelerinde bulunan bu hükümler nedeniyle üyelerimizin aidat borçlarını ödeme, yönetim kurulunun ise üye aidat borçlarının tahsili için gerekli işlemleri yapma zorunluluğu vardır.
       Bu nedenle; üye aidatlarının tahsili için halen kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan üyelerimizin görev yaptıkları birimlerine listeler halinde gönderilmektedir. Ayrıca, telefon numarası olan üyelerimize mesaj yolu ile hatırlatma da bulunuyoruz.
       Ancak, üyelerimizden bir kısmının duyurulara rağmen aidatlarını yatırmadıkları görülmüştür. Çalıştıkları birimlerden emekli olanlar ile başka bir yere naklen atanan veya aile yapıları, adres ve telefonları değişen üyelerimizin durumlarını dernek merkezine bildirmede gerekli hassasiyeti göstermedikleri üzülerek müşahede edilmektedir.
       Yönetim Kurulunun 11.01.2017 tarihli toplantısında konu yeniden ele alınmış olup derneğimizin ve aidat borcu olan üyelerimizin mağduriyet yaşamaması için gerekli duyuruların ve takibin yapılmasına karar verilmiştir.
       Aidat borçlarınızı, web sayfamızdaki online işlem merkezinden (www.sigortadernegi.org.tr) takip edebilir veya dernek merkezine telefon ve e/posta (sigortader@sigortadernegi.org.tr) iletişim kanaları kullanılarak üye aidat borçlarınızı ödeyip, değişen adres, ünite, telefon ve diğer bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz.
       Kıymetli Üyelerimiz,
       Sizlere daha kaliteli ve daha fazla hizmet verebilmemiz, sizlerle olan iletişimi sağlayabilmemiz, dernek ve sizlerin daha fazla mağduriyet yaşamaması için üye aidat borçlarınızı zamanında ödemeniz ve iletişim bilgilerinizi güncellemeniz önem arz etmektedir.
Tüm üyelerimizi 2017 sezonunda tesislerimizde ağırlamaktan onur duyacağımızı belirterek sağlık ve esenlikler diler, saygılar sunarım.

Kürşat ATMACA
       Dernek Başkanı