Fahrettin Oğuz TOR Özgeçmişi

Fahrettin Oğuz TOR

Afşin’de (K.Maraş) doğdu. İlk ve Ortaokulu Afşin’de, K.Maraş Kız İlköğretmen ve Artvin Erkek İlköğretmen Okullarında (parasız-yatılı) Lise öğrenimini tamamladı.

Gazi Eğitim Matematik ve Gazi Üniversitesi İ.İ.B.Fakültesi Ekonomi Bölümlerini bitirdi. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde (İktisat) Yüksek Lisans yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı ve Gazi Üniversitesinde; öğretmen, idareci ve öğretim görevlisi olarak çalıştı.

SSK/SGK ‘da Müfettiş Yard., Müfettiş, Başmüfettiş ve Teftiş Kurulu Başkanı olarak 28 yıl görev yaptı. Genel Müdür ve Bakan Danışmanlıkları yaptı. Birçok sivil toplum kuruluşunda; üye, yönetim kurulu üyesi ve başkanlık görevlerinde bulundu.

2015 yılında SGK’dan Başmüfettiş ünvanı ile emekli oldu. 25 ve 26 Dönem’de Kahramanmaraş Milletvekilliği yaptı.

Eklenme Tarihi:  7.1.2019 13:53:25